Cosuri de fum

Suntem distribuitor si montator autorizat pentru:

– sisteme de cosuri de fum  certificate LEIER

– seminee ROMOTOP, CARBELL, KRATKI

Coşul de fum este o componentă  a instalaţiilor de încălzire, având rolul de a evacua în siguranţă, deasupra nivelului acoperişului, fumul şi gazele de ardere nocive, rezultate în urma arderii diferitelor tipuri de combustibili. Printr-un tiraj optim se asigură şi alimentarea corespunzătoare cu aer de ardere a unor surse de căldură cum sunt cazanele cu arzător atmosferic cu gaz, cazanele cu lemne, şemineele şi sobele de teracotă.

Un coş de fum improvizat sau executat din materiale, care nu dispun de certificări legale pentru acest domeniu (diferite tipuri de cărămidă, elemente prefabricate pentru ventilații, țevi din tablă, etc.) prezintă riscuri majore pentru proprietari. În conformitate cu statisticile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, circa 35% dintre incendiile produse la locuinţe sunt cauzate de coşurile de fum. Astfel coșurile de fum neconforme sau necurățate constituie principala cauză generatoare de situații de urgență la locuințe! În intervalul 2012 – 2017 în România s-au produs în medie 6200 de incendii la locuinţe, în urma cărora circa 350 de persoane au fost rănite și alte 190 şi-au pierdut viaţa. Dintre cele 17 incendii înregistrate zilnic la nivel naţional, 6 sunt cauzate de coşurile de fum defecte sau necurăţate. Mai grav este că, în urma acestor evenimente nefericite, zilnic o persoană este rănită, iar la fiecare două zile o altă persoană îşi pierde viaţa. Neetanşeitatea coşurilor de fum este cauza unui număr însemnat de intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Coşurile de fum sunt supuse la solicitări de natură fizică şi chimică foarte intense, constând în variaţii mari de temperatură, şoc termic cauzat de aprinderea depunerilor de funingine şi gudron, soldat cu temperaturi ce pot depăşi chiar şi 1000ºC. Condensul format în coş are caracter acid, puternic coroziv. Pe timp de iarnă, structura coşului este solicitată şi la îngheţ-dezgheţ. De asemeni, coșurile de fum trebuie să reziste la solicitările date de vânt și cutremure. Prin urmare, pentru a nu se deteriora și distruge în timp, aceste elemente de construcții trebuie să satisfacă următoarele cerințe fundamentale:

– rezistenţă la temperaturi ridicate şi la şocuri termice;
– etanşeitate la umiditate şi la gaze de ardere;
– rezistenţă la condensul acid;
– rezistență și stabilitate mecanică;
– durabilitate.

În consecință, în conformitate și cu legislaţia de specialitate în vigoare, pentru construirea coşurilor de fum se pot utiliza numai materiale sau componente adecvate domeniului, certificate, care dispun de declaraţie de performanță şi marcaj CE.

Soluția sigură: sistemele de coșuri de fum Leier

Sistemele de coșuri de fum inovative Leier corespund tuturor exigențelor prezentate, cuprind un ansamblu de elemente componente compatibile și accesorii, care asigură o funcționare ireproșablilă a sistemului. Principalele avantaje oferite de aceste sisteme de coșuri de fum prefabricate sunt:

– soluții de evacuare pentru toate tipurile de surse de căldură și combustibili
– siguranță deplină în exploatare
– funcționarea la randament energetic maxim a sursei de căldură, cu un consum mai redus de combustibili
– calitate atestată, marcaj CE
– durabilitate ridicată, cu o garanție acordată pe o perioadă de 33 de ani

Cum se construiește un coș de fum Leier?

Montajul se efectuează prin utilizarea sistemului complet, respectiv prin punerea în operă a tuturor elementelor componente originale Leier, cu respectarea instrucțiunilor elaborate de producător. Se recomandă, ca lucrările de montajsă fie executate de personal autorizat de către firma Leier Rom SRL. Elementele prefabricate asigură o instalare facilă și rapidă a coșului de fum.

Acordare agaranției

Garanția de 33 de ani pentru sistemele de coșuri de fum Leier se acordă în condițiile achiziționării sistemului complet, respectării în execuție a instrucțiunilor de montaj și asigurării unei mentenanțe documentate a coșului de fum cu personal autorizat.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.